Улагањем у образовање до јаке државе: Свечано отворена Машинско - електротехничке школа у Прибоју

Прибој - Свечано је отворена реновирана зграда Машинско - електротехничке школе у Прибоју, а 2. септембра је завршена и реконструкција ОШ „Десанка Максимовић”. Радови у обе школе су се изводили средствима Владе РС односно Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић наводи да се доста урадило у претходна два месеца по питању побољшања услова у школсктву.
„Пре неколико дана пуштена је у функцију и котларница која греје оба школска објекта. Све ово не би било могуће без подршке Владе Републике Србије, односно Kанцеларије за јавна улагања и то не само у финансијском смислу, већ и кроз знања која смо стекли у сарадњи са њима и која су применљива у ономе што радимо из буџетских средстава”, каже Рвовић.

Он је навео да су из средстава локалне самоуправе обновили школу у Сјеверину, котларницу у Прибојској бањи а приводе крају и пројекте за реконструкцију Гимназије, изградњу затвореног олимпијског базена који ће се налазити у ОШ „Вук Kараџић”. Рвовић истиче да ће се тиме обезбедити да Прибој постане општина са најбољим условима за школовање деце.

06.11.2019.


Fotografije