Испуњена последња жеља храброг оца: Бранка добила столицу за лакше кретање

Чачак - Бранки Недовић из Горње Трепче код Чачка, оболелој од мултипле склерозе, уручена је столица за лакше кретање, урађена по нацртима њеног оца Бранка.
На жалост, храбри отац и иноватор није дочекао да види ћерку у новој столици коју је осмислио да би јој олакшао живот. Бранко је преминуо прошле године, али је у последњим деценијама живота конструисао и патентирао неколико помагала. По његовим скицама запослени у Машинско - саобраћајној школи и чачанској фирми „Унипромет", уз подршку Града Чачка, направили су столицу за Бранку.

„Безгранично сам захвална што је мој тата, са тим његовим годинамаа живота, успео да прозре до те идеје, и да нађе тим људи са којима може да реализује своју замисао, да би помогао мени", поносно прича Бранка Недовић о свом оцу, некадашењем погонском машинбравару.
Прва подршка Бранку, био је професор Драгиша Петковић, који је притекао у помоћ са колегама из Машинско - саобраћајне школе. Они су његове скице претворили у дело, и направили први прототип.07.11.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 5