Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·    


Autor: RINA.rs


Пружни прелаз у Балузи минско поље: Рампе спуштене и по три сата, Душица осматра па сигнализира


Чачак – Пружни прелаз у селу Трнавска Балуга минско је поље за мештане и путнике пролазнике. Нове рампе које су постављене пре само три месеца, из непознатих разлога, промениле су свој принцип функционисања.

 

“Три сата су рампе биле спуштене док возови уопште нису пролазили, а кад наиђе воз оне се подигну. Људи нису знали шта да раде, кад да прођу, а нису могли да чекају три сата па су пролазили на своју одговорност”, прича Душица Пауновић која је тог дана била и скретничар.

 

“Морали су се људи некако снаћи. Ја изађем на пругу и онда говорим да ли има, или нема воза. Лако ми је за ове путничке, јер знам кад пролазе, али проблем су нам ови теретни који пролазе сваки час”, изјавила је за Душица за РИНУ.

 

На пружном прелазу у Трнави само неколико колометара удаљеног од овог, до сада је страдало девет лица. Добросав Ћорић каже да је у свом животу преживео чак и струјни удар од 35 хиљада вати, али се плаши да ће му живот узети управо ова пруга.

 

“Кад овуда пролазимо, као да носимо главу у торби. Рампе иако су нове, чето коче и нема звучне сигнализације. Кад су спуштене и по неколико сати прелазимо пругу, само уздајући се у срећу”, рекао је Добросав.

 

Пружни прелази широм Србије односе животе из године у годину, надлежни тврде да су главни разлози непажња и непоштовање саобрааћајних правила, међутим, прелаз у Трнавској Балузи пример је да некад може заказати и технологија.

 

РИНА

 

 




08.11.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO