Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·    


Autor: RINA.rs


„Цини” из Чачка извози радијаторе у Монголију


Чачак - Предузеће „Цини” из Чачка почело је ове јесени испоруке својих биметалних радијатора купцима у далекој Монголији. Услед специфичности тамошњих грејних система као и квалитета воде која се користи за грејање, употреба класичних алуминијумских радијатора у тој азијској земљи била је суочена са разним проблемима, што их чини небезбедним производом.
„Оваква ситуација је добра основа и велики потенцијал за пласман наших биметалних радијатора, који могу у потпуности да одговоре на услове повећане pH вредности, повишеног притиска и хидро удара. Исто је и са грејним системима свих бивших совјетских република па сматрамо да ће овај производ да буде велики извозни адут у наредним годинама” - каже за РИНУ инжењер Слободан Спасовић, оснивач и власник предузећа из Чачка.
Нова генерација биметалних радијатора алуминијум - нерђајући челик по патентном решењу предузећа „Цини” настала је као одговор на техничке захтеве тржишта и најбоље је решење што се тиче безбедности и дуготрајности.
„Применом низа оригиналних патентних решења формирана је конструкција радијатора у којој се на најефектнији начин користе позитивна својства два поменута материјала. Односно, избегавају се сва негативна дејства која се могу јавити у грејним системима, као што су корозија, запаљиви гасови, повишен притисак воде и висока pH вредност, а истовремено омогућавају убрзани пренос топлоте и високи топлотни учинак радијатора”, напомиње Спасовић.
Колектив је у новије време развио и посао са извозом својих радијатора за купатила, који су благодарећи функционалности и дизајну брзо стекли углед на тржишту.
„И биметалне радијаторе и ове за купатила извозимо на европско тржиште, Немачку, Француску и друге земље. У току су преговори око извоза у САД” - каже Спасовић.
„Цини” је основан 1977. године, и предузеће је регистровано као развојно - производни центар код Министарства за науку Републике Србије на основу дугогодишње иновационе делатности и 15 регистрованих патената.
Једно од многобројних признања које се издваја је Гинисов рекорд за „Највећи радијатор на свету”, који је направљен у склопу 30 година рада компаније. Тај радијатор био је демонстрација оригиналне технологије предузећа „Цини”, израђен у димензији 6х6 метара, повезан са свом потребном опремом како би био у функцији грејања, што је био и захтев компаније „Guinness World Records”.

РИНА


11.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO