U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Србија учествује на пословном форуму у Мађарској: Сарадња две земље на завидном нивоу


У Будимпешти је у току Пословни форум, на којем учествује 110 привредника. Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац истакао је да су односи две земље на историјски највишем нивоу, а да добре политичке односе прати и привредна сарадња која иде узлазном путањом.

 

Вашим бројним присуством показујете спремност да се боље упознате са пословним приликама у Србији и у Мађарској, и да међусобно сарађујете.То је мотив више да још снажније радимо на унапређењу привредне сарадње и одговоримо на ваше потребе“, поручио је Тривунац привредницима две земље.

 

Према његовим речима, по обиму размене, Мађарска је годинама у клубу највећих трговинских партнера Србије.

 

Да је наша привредна сарадња развијена, показује и податак да је спољнотрговинска размена од 2012. године готово дуплирана“, рекао је Тривунац.

 

У овој години, додаје, очекује да ће достићи износ од око две милијарде евра, будући да је у првих девет месеци спољнотрговинска размена Србије и Мађарске достигла готово 1,3 милијарде евра.

 

Ипак, наше могућности су далеко веће и Србија је отворена за унапређење свеукупних односа, а посебно оних на економском плану”, рекао је Тривунац.

 

Он је навео да простор за унапређење сарадње најпре види у секторима аутомобилске, грађевинске, металске и прехрамбене индустрије, затим у енергетици, информационо-комуникационим технологијама.

Пословни форум се одржава у оквиру Десетог заседања Заједничке комисије за економску сарадњу између Србије и Мађарске којом копредседавају министар привреде Горан Кнежевић и министар спољних послова и трговине Петер Сијарто.

 

Форум су организовали Агенција за промоцију извоза Мађарске у сарадњи са Привредном комором Србије.

 

РИНА


13.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO