Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Svilajnac podržao koncert pijaniste Stefana Đokovića: 130 učenika imalo privilegiju da uživa u najpoznatijim delima klasične muzike     ·    


Autor: RINA.rs


Нема зиме за српска села: Ова двојица дечака раде као велики домаћини (ФОТО)


Чачак – Стефан и Милош Ђорђевић имају девет и једанаест година и одрстајау на селу. Они су већ прави мали домаћини и зато не чуди што тачно знају са чим располаже њихово имање.

 

“У нашем домаћинству има пет, крава, троје телади, пет бикова, једна јуница, трактор и машине. Кад су телад мала, чим дођем из школе дајем им млеко, да не буду гладни”, прича Стефан.

 

Дан ових малих великих људи, разликује се од онога који проводе њихови вршњаци у граду, и иако тек стасали, десна су рука својим родитељима у свакодневним обавезама. Ова двојица малишана познају све сеоске послове и ништа им не пада тешко, и својим вредним ручицама учествују у раду и лети и зими.

 

“Брат и ја све послове делимо. Товаримо силажу и дајемо кравама док родитељи нису код куће. Кад порастем желео бих да останем на селу, поправљам машине и гајим стоку”, каже овај вредни дечак.

 

Отац Гојко поносан је на своје синове и каже да је школа ипак на првом месту, али и да имају и своје обавезе на имању које их не оптерећују.

 

“Од како су проходали, већину послова су научили и могли би да их одраде, што се каже – као матори. Циљ ми је да одрасту у добре људе, а за све остало мораће сами да се изборе, ја ћу их увек подржати у свему”, рекао је Гојко.

 

Ови вредни дечаци свој карактер ће дефенитивно искалити не само кроз игру, већ и радећи послове који ће од њих направити часне људе.

 

РИНА




15.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO