Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Михајловићева: Пристојност и људскост морају бити изнад политичких разлика


Београд - Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић рекла је данас да су бројни негативни коментари на друштвеним мрежама о здравственом стању председника Србије неспојиви са људскошћу, пристојношћу и тежњом да Србија буде толерантно друштво.

"Данас кад се обележава Међународни дан толеранције, који треба да нас подсети на важност међусобног поштовања и солидарности, сведоци смо излива мржње на друштвеним мрежама и то на вест које се тиче здравственог стања председника Србије. Елементарна пристојност налаже да се ниједном човеку не жели зло, без обзира да ли се слажете политички или не", каже Михајловићева.

Она истиче да је за једну државу важно да се поштују институције и људи који обављају највише државне функције, иако ће у демократији увек постојати различита мишљења о нечијој политици.

"Уколико желимо да сачувамо нашу земљу за будућност и да сачувамо наше друштво од мржње, онда морамо бити свесни да политичка неслагања не могу бити важнија од људскости и пристојности. Као што је говорио патријарх Павле - будимо људи", рекла је Михајловићева.

РИНА


17.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO