Потписан Протокол о развојној сарадњи са Немачком вредан до 186 милиона евра

Представници Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке потписали су у Берлину, 20. новембра 2019. године Протокол о Програму развојне сарадње за 2019. годину, у вредности до 186 милиона евра.

 

Државни секретар у Министарству финансија и шеф српске делегације Гојко Станивуковић каже да је потписивањем Протокола отворен простор за интензивирање сарадње у областима одрживог економског развоја, заштите животне средине и енергетике, добре управе и владавине права.

 

Он се захвалио Влади Савезне Републике Немачке на дугогодишњој подршци нашој земљи у процесу евроинтеграција и у спровођењу комплексних и изазовних структурних реформи.

 

Србија је забележила одличне резултате у области фискалне консолидације и макроекономске и монетарне политике. Као резултат мера фискалне консолицације и структурних реформи, Србија је успоставила стабилан систем јавних финансија и стабилно макроекономско окружење, уз силазну путању јавног дуга, чији је удео у БДП-у пао са више од 70% БДП у 2015. години на 51,9% БДП-а у септембру 2019. године“, навео је Станивуковић.

21.11.2019.


Fotografije