Вучић: Србија је слободна земља, никад нећемо дозволити да нама други управљају

Београд - Након седнице Савета за националну безбедност, председник Србије, Александар Вучић изјавио је да смо као земља суочени са офанзивним деловањем страних и регионалних обавештајних служби, чији циљ јесте да утичу на промену српске политике.


"Значајан број земаља на различите начине жели да дође до одређених информација о војницима, наоружању. Ми смо наше мере драстично ојачали, БИА и ВБА раде одличан посао. Сви они који имају контакте са страним обавештајним службама више неће имати никакав приступ информацијама", изјавио је Вучић и најавио више акција српског тужилаштва против чланова обавештајних служби који су радили против интереса Србије.


"Никад нећемо мењати нашу позицију, нити став. Наставићемо да се боримо за нашу војну неутралност и свој независан пут. Нећемо пристати да нама управљају други. Снажићемо нашу војску, штити наше небо, територију и грађане. Србија је слободна земља", нагласио је председник.
Вучић је истакао да је Србија једина земља која Русији никад није увела санкције, нити некад гласала против ње, стога је руског амбасадора после целе афере питао само једно питање - зашто?


"Ми своју политику према Русију нећемо мењати. Сигуран сам да председник Путин о овој афери није био обавештен. Остајемо братски и пријатељски народ, а своју земљу ћемо чувати", закључио је Вучић.

РИНА

21.11.2019.


Fotografije