Завршена сва четири тунела кроз Рзав: Вредност овогодишњих радова 270 милиона динара (ФОТО)(ВИДЕО)

Ариље - Градитељи бране и акумулације „Ариље - профил Сврачково” завршили су сва четири тунела у овом великом подухвату, и сезону приводе крају са добрим учинком.

„Од планираних 320 милиона за ову годину већ су изведени радови за 270 милиона динара, а биће и додатних позиција јер се посао наставља у наредних 15 дана, можда и дуже уколико време дозволи” - казао је за Агенцију РИНА Зоран Бараћ, директор ЈП „Рзав” из Ариља.

Највеће градилиште у западној Србији, где је предрачунска вредност радова 62 милиона евра од чега девет десетина притиче из буџета наше државе, напредује из дана у дан, уз борбу са неповољним геолошким саставом овог побрђа осам километара узводно од Ариља. И веома захтевним пројектом.

„До сада изведени радови вредни су око 20 милиона евра али смо, можда, грађевински гледано, стигли чак до половине посла. Очекујемо да ће већ крајем следеће године Рзав да буде скренут кроз опточни тунел како би се у сувом кориту подигла велика брана, висока 68 и дуга 211 метара, и можда ће већ до краја 2024. године главни посао да буде окончан” - наводи инжењер Бара за РИНУ.

22.11.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1