Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


СзС у Чачку: Бојкотом до слободних избора


Чачак - Представници Савеза за Србију у Чачку данас су се окупили код споменика Степи Степановићу како би промовисали кампању бојкота предстојећих избора. Према речима др Милана Рогановића из политичке организације Двери, СзС као највећа опозициона организација је јединствена у том ставу.

„Позивам и све друге политичке организације и покрете који су у недоумици или нису још донели одлуку да од изласка на изборе одустану. Бројни су разлози за то, али ми не желимо више да саучествујемо у овом лудилу које постоји у нашој држави. Бројне су нерегуларности почев од врха државе до локалних самоуправа, где видимо да се дневно крши Устав и закони, од партијског запошљавања до бројних афера у грађевини, економији и здравству. Наш став и мишљење је да се изласком на изборе, даје легитимитет и подршка да се овако настави. Желимо да у што регуларнијим будућим условима, равноправно изађемо на изборе да свако понуди свој програм а народ да се определи. Сада нису битни наши програми већ супроставити се моралној и свакој другој деградацији друштва”, рекао је Рогановић.

Повереница ДС Чачак Мирјана Миленковић Таловић истакла је да иако бојког већ дуго траје, велики број људи није упућен у ту причу, а овакве акције су једини начин да се дође до грађана и објасни им се зашто се то уопште дешава.

„Ми у Чачку имамо и срећу јер имамо неке медије који хоће да нас чују, за разлику од других где се опозиција и не види и не чује, о националним френквенцијама и да не причам. Овај начин да се на улици сусретнемо са грађанима да им објаснимо да ми идемо у бојкот ради некон циља, а бојкот је и средство да дођемо до нормалних услова за слободне и демократске изборе. Свакодневно имамо доказе да живимо у једној неслободној атмосфери где институције више не постоје и да је њихову функцију преузео једна човек. И на локалном нивоу имамо пример, да је један појединац битнији од радника чији живот зависи од производње у ФРА. Нико не зна ко је тај човек, а сада се поставља питање и да ли је суд слободно донео одлуку по којој се продаје део фабрике”, рекла је Миленковић Таловић.

Сретен Белошевић представник локалног одбора Народне странке Чачак која у пуној мери подржава све активности Савеза, каже да бојкот нема алтернативу.

„Народна странка сматра да бојкот избора је најбржи пут да се порази актуелни режим који упропаштава нашу државу већ довољно дуго времена. Странке и организације које су се преко ноћи одлучиле да неће бојкотовати избор, нису искрена опозиција, већ су у дослуху са режимом и имају своје кракторочне интересе да добију нешто како би се финансирале. Оне не претендују да нешто реално допринесу и да учествују у променама у Србији”, навео је Белошевић.

РИНА


23.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO