СДА - Србија и Црна Гора немају кредибилитет да владају Санџаком

Нови Пазар - Синоћ је пред неколико хиљада грађана Санџака у новопазарској дворани „Пендик“ одржан велики народни скуп под називом „Санџак наша кућа“, у организацији Странке демократске акције Санџака.


Обраћајући се пристунима председник СДА Санџака, др Сулејман Угљанин, истакао је да су Србија и Црна Гора изгубиле кредибилитет да даље владају Санџаком и да расписују и одржавају изборе на простору Санџака док се не реши статус Санџака.


Председник Угљанин је позвао све грађане Санџака да подрже борбу СДА Санџака и да се заједно изборе за слободу и права свог народа.
Угљанин је поручио међународној заједници да испред ње поставља питање решавања територијалног спора у вези са територијом Санџака на коју ниједна држава не полаже право осим грађана Санџака.


Угљанин је на крају позвао Европску унију, Савет Европе, ОСЦЕ и друге релевантне међународне организације да без одлагања организују међународну конференцију о Санџаку, како би се решио статус Санџака.


Поред председника Странке на скупу су говорили и Ахмедин Шкријељ, Генерални секретар СДА Санџака, Едиб Кајевић, председник Главног одбора Странке, Енис Имамовић, народни посланик СДА Санџака и Мирза Хајдиновић, члан Надзорног одбора.

РИНА

26.11.2019.


Fotografije