Ружић и Дусоп у Паризу о реформи јавне управе

Министри Србије и Француске задужени за јавну управу Бранко Ружић и Оливијер Дусоп састали су се данас у Паризу.

 

Дусоп је био први француски функционер који је дошао у Србију након посете председника те земље Емануела Макрона. У складу са договором највиших званичника, Ружић и Дусоп билатералну сарадњу, са фокусом на реформи јавне управе, јачају и унапређују редовно.

 

Француска, која такође спроводи реформу јавне управе, настоји да повећа атрактивност управе као послодавца те спроводи регрутовање нових запослених на различите иновативне начине.

 

“С обзиром да много радимо на унапређењу управљања људским ресурсима, од запошљавања до политике задржавања квалитетних кадрова, искуства Француске ће нам много значити”, рекао је министар Ружић.

 

У Хелсинкију ће се 28. и 29. новембра разматрати статус Србије као земље посматрача у Европској мрежи за јавну управу (ЕУПАН) и министар Дусоп је обећао подршку Француске у томе.

 

Ружић се захвалио истичући да такав статус до самог чланства омогућава квалитетнију реформу јавне управе, посебно имајући у виду да је управо ова реформа један од три критеријума за наше чланство у ЕУ.

 

РИНА

28.11.2019.


Fotografije