Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Уместо ливада - тениски терени: На месту где су пасле краве, сада се играју престижни турнири (ФОТО)


 

Чајетина – Уместо пространих пашњака и обичних ливада, на падинама Златибора осванули су савремени тениски терени. Милош Дедић, није желео да његова дедовина пропадне и зарасте у коров, па је овај машински инжењер по професији, одлучио да напусти сигуран државни посао и закорачи – у ливаду.

 

 

„Овде су некада моји стари чували стоку, овде сам проводио лета и остао сам заљубљен у ове пределе. Некада је ту била мала штала и помоћна просторија, а данас седам шљакастих терена и одржаних девет професионалних фјучерс турнира са наградним фондом од 15.000 долара”, прича Милош за РИНУ.

 

У први темељ сазидан је целокупни камен са некадашње штале, по Милошевом захтеву, како би га подсећало на детињство и младост. Иако је Златибор постао урбанији, ваздух је тај који враћа у прошлост.

 

„Оживели смо и сам крај, само на турнирима буде око стотинак родитеља са децом. Једном ми је на турнири, пришао комшија, старији дека, и збуњено ми рекао `човече шта уради где ће нам краве пасти`. Нисам знао шта да му кажем”, рекао је Милош додајући да је врло мало људи веровало да се на Гајевима може направити центар српског тениса.

 

До сада је на теренима „Златибор Спрингс” одржано девет фјучерса уз помоћ Тениског Савеза Србије и Општине Чајетина.

 

„Сада су се јавили људи који нам уливају наду да нећемо имати проблема са одржавањем турнира и за наредних 20 година, `Ес комерц` из Пријепоља и њихов бренд `Волим добро у људима` желе да нас подрже јер им се свидела прича. Ми смо добра комбинација, њихови производи су органска храна и сокови што се уклаполи у спорт и здрав начин живота”, рекао је Милош.

 

Данас су деца више за компјутером, него на свежем ваздуху. А наш циљ је, каже Милош да што више њих проводе време на свежем ваздуху. Овде су деца срећна, дођу у камп и не желе да иду кући.

 

„Дошла нам је девојчица из Канада и највише је волела да се игра жмурке у тениском комплексу, иако има 15 година. Али они су овде препознали мир и открили неко ново детињство које не постоји у граду. Мали Краљевчанин ми је рекао да му је овде лепше него кући и да би остао овде да живи. То улива снагу, и каже нам да смо на добром путу”, прича Милош.

 

Иначе, ове године на фјучерс турниру одржаном на теренима „Златибор Спрингс” било је 80 такмичара, из свих околних земаља па и из Немачке, Мексика, Јапана.

РИНА


28.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO