Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·     Na graničnom prelazu Preševo teretnjaci čekaju pet sati     ·     Internetom se širi lažna vest da je napadnuta izvesna Amela Smajović, inspektorka iz Kraljeva     ·     Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·    


У суботу на Златибору избор за Мис туризма


Златибор - Избор за Мис туризма Србије одржаће се у суботу 30. новембра у хотелу Торник од 20 часова. За титулу најлепше која ће представљати Србију на светском такмичењу бори се 16 девојака.

Организација Мис туризма Србије под окриљем светске федерације Мисс Тоурисм Wорлд пети пут организује избор за најлепшу девојку, а први пут ће се у овом формату одржати на Златибору. У завршни избор за Мис туризма Србије ушло је 16 девојака у конкуренцији укупно 350 које су се пријавиле на конкурс.

„Ово је посебно такмичење које се разликује од свих других такмичења зато што овде девојка не представља само себе, него представља много тога што је битно за једну земљу, а то је лепота, култура, традиција, историја свог народа и све оно што је битно да једна девојка покаже свету, да би привукла туристе широм света да дођу у Србију. Девојка мора бити природна, комплетна, као и сви други људи који представљају Србију на светским међународним такмичењима, да ли је то лепота, спорт или нешто друго,“каже за Мисс Тоурисм Wорлд.Драган Ћосо, директор избора и власник лиценце „Мис туризма Србије“.

Актуелна Мис туризма Србије Сара Митић у суботу ће предати ленту и круну својој наследници. Занимљиво да се три од четири изабране мисице туризма зову Сара.

„Ми знамо да се нашалимо да је услов за победу да се зовете Сара, а иначе Сара на старохебрејском значи богиња, принцеза, победница, па ето можда је и то један од разлога.
"Титула Мис туризма Србије за мене не представља само титулу која показује да сам ја најлепша у области туризма у нашој земљи, већ много више. У тренутку када сам била на међународној сцени, када сам носила ову ленту преко груди, преко мог срца, заиста сам се осећала поносно“, каже Сара Митић.

На Златибору је и Сара Милетић, Мис туризма Србије из 2017. године која је на светском финалу 2018. године у Малезији проглашена за другу пратиљу.

„Ова титула носи много тога, пре свега много лепих искустава. Упознала сам много нових пријатеља, дивне девојке, и оно што је најбитније они су тражили једну комплетну личност на такмичењу у Малезији. За месец дана колико сам тамо провела, веома су нас пратили, сваки наш покрет, од тога како ручамо, преко наших међуљудских односа с обзиром да су девојке из разних нација, различитих култура, раса, тако да се тражила девојка која може лепо да се уклопи и да покаже да има и ту унутрашњу лепоту“,сматра Сара Милетић.

Мисице су похвалиле услове и лепоту Златибора, који је већ био домаћин неколико избора за мис, а пре 13 година на Kраљевом тргу се такође бирала Мис туризма.

Овогодишњи избор у хотелу Торник одржава се се уз покровитељство Министарства Туризма, а Србија се кандидовала и за домаћинство Светског избора које се одржава наредне године.

РИНА/ Златибор прес


29.11.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO