Прислушкиван оптужени за препродају дроге и двапут ослобођен

Чачак - Виши суд у Чачку поново је изрекао ослобађајућу пресуду оптуженом Ж. Ћ. (32) из Ивањице, којег је тужилац теретио за препродају наркотика. На терет му је стављано да је 3. априла прошле године у Ивањици и Београду, посредством В. М. из Чачка, купио ради продаје 100 таблета екстазија, 88,66 грама амфетамина и 17,41 грам марихуане.

На главном претресу прочитан је и извештај о садржају комуникације њих двојице настао применом посебне доказне радње тајног надзора и снимања комуникације оперативне обраде „Кајзерица”. Међутим, анализом свих изведених доказа суд је утврдио да нема доказа да је оптужени Ивањичанин купио дрогу ради препродаје, стоји у пресуди до која је стављена на увид агенцији РИНА.

Наведена дрога, иначе, пронађена је код В. М. 4. априла прошле године, спакована у његовој путној торби и полицијски инспектори открили су је и одузели претресом осумњиченог на аутобуској станици у Чачку и ухапсили га. В. М. је ускоро у Вишем суду у Чачку признао дело и споразумом о признању осуђен је на казну кућног затвора од једне године.

РИНА

02.12.2019.


Fotografije