Ђурић са амбасадором Немачке: Наставак дијалога између Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Немачке у Републици Србији Томасом Шибом, са којим је разговарао о политичкој ситуацији у нашој јужној покрајини и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине.

 

Ђурић је изразио забринутост због настојања политичких актера у Приштини да релативизију до сада постигнуте договоре у дијалогу са Београдом, истакавши да је спровођење споразума чији је гарант Европска унија предуслов стварања нормалне друштвене климе и услова за суживот на Косову и Метохији.

 

Београд, како је истакао Ђурић, жели наставак дијалога Београда и Приштине, али томе мора да претходи укидање такси на робу из централне Србије и успостављање минималне дозе поверења међу саговорницима.

 

Према његовим речима, интерес грађана Србије је слободан проток људи, робе и капитала у складу са стандардима и вредностима ЕУ, као и успостављање продуктивне сарадње са свима у региону, укључујући албанске политичке структуре на Косову и Метохији.

 

РИНА

02.12.2019.


Fotografije