Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ево зашто је напникур биљка коју обожавају мушкарци: Скочко решава савремене муке (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак – Од давнина наши стари нису тражили лекове у апотекама, већ по ливадама и шумама. Да за сваку бољку има по нека травка потврђује и травар Мирко Милинковић који већ годинама скупља биљке на побрђима Јелице. Управо у овим шумовитим пределима нашао је и – напникур.

 

Ово је благословена биљка боља и од вијагре, а у народу се још зове и скочко. Може да се користи као јело или као чај. Проверено даје снагу, смирује, подиже расположење и још по нешто. Семеној течности даје бољи квалитет и решава проблеме који су чести у данашње време”, рекао је Мирко за РИНУ.

 

Поред овог лека за импотенцију, Мирко мисли и на друге типичне балканске муке. Као светским првацима у празновању и поштовању црвениих слова пред Србима су ударнички дани кад нема граница у јелу и пићу, међутим овај вредни травар и за то има решење, које је наравно, скривено у корењу дивљих биљака.

 

Гардашевина или зечијји трн користи се након пијанства. Кад се препије ваља скувати чај од њеног корена и помоћу њега се избацују све штетене материје из организма. Ова биљка добра је и за бубреге, јер решева проблем камена и песка. Уколико се чај редовно пије дужи временски период, све то одлази као руком однешено”, прича Мирко и не изоставља ни добробити шуљеваре којој само име каже шта заправо лечи.

 

Недавна истраживања показују да су грађани западне Србије срећнији од оних који живе у осталим деловима земље, а Драгачево које се налази подно Јелице на чијим ливадама расту све ове биљке, познато је по дуговечним браковима и најмањим бројем развода, па је изгледа сасвим извесно да Мирков напникур служи сврси и благотворно делује.

 

РИНА

 

 

 

 




06.12.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO