Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Mеђународна сарадња: СДПС на конференцији СПД Немачке и Партије Европских Социјалиста у Берлину


Социјалдемократкиње Расима Љајића, Тања Матић потпредседница СДПС-а и Јасмина Каранац народна посланица те странке у Скупштини Србије, су на позив СДП Немачке учествовале на Међународној конференцији на којој су представници социјалдемократских партија разговарали о будућности Европе и улози социјалдемократских партија у креирању бољег и хуманијег друштва.

 

У сусрет Конгресу СПД-а социјалдемократе из целог света састале су се у Берлину у цувеном Вили Брант Хаусу . На Међународној конференцији чији су организатори били Партија Европских Социјалиста И немачка странка СПД истакнута је потреба за јачањем међународне мреже социјалдемократа.

 

Председник ПЕС-а Сергеј Станисев поручио је да је међународна сарадња кључна за решавање изазова са којима се читав свет суочава.

 

“Имамо колективну дужност да превазиђемо пораст мржње и популизма у Европи и другде и морамо се борити против климатске кризе. Кроз солидарност једни са другима , снагом наших заједничких напора, можемо водити Европу и свет ка праведнијој и одрживој будућности”, нагласио је Станисев.

 

На Међународној конференцији која промовише заједничко деловање европских социјалдемократских, социјалистицких, демократских и радничких партија и јача њихову сарадњу широм света говорио је и Норберт Валтер-Борјанс новоименовани председавајући СПД, затим Катарина Барлеи потпредседница Европског парламента као и Хајко Мас министар спољних послова Немачке.

 

Председник ПЕС-а честитао је новоизабраним коопредседницима СПД-а Норберту Валтеру-Борјансу и Саскии Ескен.

“ СПД је увек био у центру медјународне прогресивне сарадње И веселимо се што ћемо сарађивати на јачању ових веза. Заједно ћемо се борити за напреднију одрживу и слободну Европу”

Представнице Социјалдемократске пертије Србије, Тања Матић и Јасмина Каранац честитале су Норберту Валтеру Борјану избор на чело СПД-а и имале су низ билатералних сусрета са колегама из региона, председником ПЕС-а, потпредседницим Европског Парламента.

 

РИНА


08.12.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO