Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Атрактивно земљиште за привреднике у Краљеву: Изградњом Моравског коридора добија се још 100 хектара


Краљево - Градско веће града Краљева формирало је стручну комисију за процену и продају грађевинског земљишта у јавној својини града на локацији поред спортског аеродрома у Краљеву, које ће бити понуђено на продају краљевачким привредним субјектима.

,,Процењена вредност земљишта је око 66.000.000 динара и очекујемо да ћемо врло брзо добити новог субјекта на територији града Краљева.Улагањем средстава, заједно Министарством привреде,учинили смо локацију атрактивном и функционалном и сада краљевачке фирме могу овде да граде нове производне погоне, а град да продајом земљишта оствари нов приход у буџету“, рекао је за РИНУ, градоначеник Краљева Предраг Терзић.

 

Регулацијом Западне Мораве, као саставног дела пројекта изградње Моравског коридора, биће обезбеђено нових 100 хектара земљишта на атрактивној локацији близу града и важних саобраћајница, укључујући и Моравски коридор, што отвара могућност још бржег привредног развоја града Краљева.

Поред тога, нагласио је Терзић, у буџету ће се обезбедити значајна финансијска средства за нове инвестиције.

 

Претходно,половином новембра ове године, Градско веће у Краљеву донело је одлуку о отуђењу пет хектара земљишта на Спортском аеродрому за 55 милиона динара. Земљиште су купиле фирме ,,Пеком инжењеринг“ и ЦИП центар за информатички инжењеринг, које би на пролеће следеће године трабало да започну градњу два производна погона.

Према речима градоначелника Терзића, још једна краљевачка фирма заинтересована је за куповину пет хектара земљишта које се налази са друге стране северне обилазнице и очекује се скорија финализација уговора.

 

РИНА

 


09.12.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO