U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Град Ужице донирао опрему Служби дечије стоматолодије


Ужице - Служба дечије стоматолигије у Центру за мајку и дете добила је нову опрему. Град Ужице, потпуно разумевајући потребе Здравственог центра за додатним финансијским средствима, како би своје услуге подигао на виши ниво, сваке године у свом буџету предвиђа новац за те сврхе. Овога пута купљена је стоматолшка столица са свим прикључцима за потребе Службе дечије стоматологије у Центру за мајку и дете, па је тако оспособљена још једна радна јединица у овој служби.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је навео да се куповином нове опреме омогућује да се ниво стоматолошких услуга у Служби додатно подигне, али се и олакшава рад стоматолозима.

„Стоматолошка столица која је замењена новом била је стара преко 30 година, а план је да се и наредних година настави са улагањем Града у замену опреме у Служби дечије стоматологије и генерално опреме Центра за мајку и дете.“-навео је градоначелник.

Градоначелник је подсетио да Град Ужице последњих неколико година у континуитету улаже у Здравствени центар и Дом здравља, за набавку нових амбулантних и путничких возила, за обуку кардиолога и набавку додатне опреме, а да је, када је реч о текућој години, ниво улагања око 5,6 милиона динара, колико је планирано и у градском буџету за наредну годину.

Градоначелник је навео и да је председник Србије Александар Вучић одлучио да се велики новац, око 20 милиона евра, од стране Владе и надлежног Министарства уложи у комплетну реконструкцију Здравственог центра у Ужицу: „Реконструкција подразумева грађевинске радове, али и комплетно занављање опреме у Општој блници, што ће омогућити да Здравствени центар још више ојача у служби здравља грађана Златиборског округа.

Обавеза Града је да исфинансира израду комплетне пројектне документације, за шта је потребно око милион евра, па ће у буџету за наредну годину бити опредељено око 50-60 милиона динара за то, а исто толико ће бити издвојено и у буџету за 2021.“

На састанку са министром здравља Златибором Лончаром, како наводи градоначелник, назначено је да се убрза израда пројектне документације како би радови на реконструкцији што пре кренули, пошто је новац већ обезбеђен.

Директор Здравственог центра Милош Божовић истакао је да Град Ужице, и поред тога што није оснивач, улаже и у примарну и у секундарну здравствену заштиту на нивоу болнице.

„Три године заредом Град финансира долазак кардио-хирурга у Ужице, па је тако наш град четврти у Србији у коме се раде операције на отвореном срцу“, навео је Божовић и додао да је у току израда пројекта за реконструкцију пријемно-ургентне службе и траума центра што је такође финансирао Град са три милиона динара те да ће радови на реконструкцији тих 1400м2 биће завршени у првој половини наредне године.

Божовић је навео да ће реконструкција Здравственог центра ићи у неколико фаза.

„Биће изграђен амбулантно-поликлинички блок, реализован пројекат енергетске ефикасности централне зграде која има око 26-27 000м2, урађена конверзија грејања са мазута на гас, али ће бити и реконструисане све остале зграде у болничком кругу и набављена нова опрема у коју ће бити укључена и набавка новог магнета и скенера.“

Директор Божовић је подсетио и да је Министартво здравља и Република у последњих годину дана уложило око 1,5 милиона евра у опрему Опште болнице Ужице.

Данијела Маринковић директорка Дома здравља Ужице је навела да је у претходне две године од Града добијено 4 возила вредности око 4 милиона динара, затим ЕКГ апарат и сада стоматолошка столица.

„Град је препознао наше потребе и платио је запосленима трамума курс у пре-хоспиталним условима за Службу хитне помоћи, која је нама веома значајна како би били професионални у нашем раду, а коју не можемо да стекнемо кроз класично образовање.“- истакла је директорка.

Начелница дечије стоматолошке службе Дражић Јованка се захвалила Граду Ужицу на донацији стоматолошке столице за најмлађе пацијенте и навела да је иницијатива за набавку опреме потекла од самих корисника и запослених.

РИНА


11.12.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO