Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·     Saopštenje Skupštine Srbije: Ovako će objavljivati podaci o broju birača u svakom mestu     ·     Karambol u centru Čačka: Žestok sudar nekoliko vozila na raskrsnici, tri osobe povređene (FOTO)     ·     Vatreni obračun na autobuskoj stanici u Budvi: Mladići iz Berana fizički napali Budvanina, ovaj jednog od njih sutradan sačekao sa pištoljem i upucao     ·     Kristina i Milica ponos Srbije: Njihov san je - vojnička uniforma i čin podoficira, samoincijativno se prijavile na zahtevan i težak ali veoma perspektivan kurs (FOTO)     ·     Uboden nožem u srce u centru grada, izdahnuo na klupi: Danas se navršava punih osam godina od tragedije koja je pogodilla Čačak, sećanje na divnog mladića i dalje živi (FOTO)     ·     Studentski dom košta samo 10 evra mesečno, a dobija se i zagarantovana novčana stipendija: Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji     ·     Vlast i delovi opozicije podržali spajanje izbora     ·     Krivična prijava protiv osumnjičenog za tešku krađu     ·     Ovako izgleda evropski "seljački turizam": Janko iz Slovenije napravio pravi spektakl na svom imanju, most od sibirskog bora, automat za ishranu prasića, plivanje u bazenu sa ribama i još mnogo toga (FOTO)     ·     Suvoborski Čak Noris, jači od groma i od konja: Mladena i Kokana udarila sila nebeska, životinja odmah nastradala a njemu nije bilo ništa - postao medicinski fenomen (FOTO)     ·     Odmah 30 dana zatvora za vožnju u pijanom stanju: Muškarcu iz Tivta izrečena hitna mera, upravljao vozilom sa 3.36 proimila alkohola u krvi     ·    


Autor: RINA.rs


Ово су највећи дужници у Западној Србији: Нису платили милионе, па чак и милијарде динара


Чачак - Пореска управа Републике Србије објавила је спискове највећих пореских дужника закључно са 30. новембром ове године. На списку од 394 правних лица, на 34. месту су „Путеви” Ужице са дугом од 193,6 милиона, док је некадашњи чачански гигант фабрика „Цер” на 37. месту са 183,6 милиона динара. „ПИК Пештер Млекара” из Сјеница са дугом од 57 милиона заузела је 134. место, а ЗЗ „Ужички бисер” има дуг од 52,5 милиона и налази се на 145. месту.

Горњомилановачко предузеће за пројектовање „Меридијан инжињеринг” је на 167. месту са дугом од 44,8 милиона динара, а на листи се нашла још једна земљорадничка задруга из ужичког краја, „Агропроизвод” са дугом од 43 милиона. „СПДА Еколоџик” из Чачка, са којим је Министарство пољопривреде и заштите животне средине раскинуло Уговор о уступању на коришћење дела рибарског подручја „Србија - југозапад” још 2014, има дуг од 42,6 милиона динара.

„Путеви” Пожега са дугом од 39 милиона су на 196. месту. Пријепољска фирма за производњу таласастог папира и картона и амбалаже од папира и картона „Картон Пак” са дугом од 25,8 милиона је на 300. месту. Привредно друштво „Златар” доо Нова Варош са дугом од 25,8 милиона је на 301. а пекара „Danex” из Ужица има дуг 21 милиона динара.

Предузеће за робни промет, спољну трговину, производњу и услуге „Јеж” Чачак има 21,3 милиона динара дуга и налази се на 370. месту, а ужички „Сапо инжињеринг” на 377. месту 21 милион динара.
Иначе, на врху листе је предузеће „Мера инвест" из Београд, кипарска компанија „Мера инвестмент фанд лимитид” Србија чији је власник Марко Мишковић, син Мирослава Мишковића, које дугује 1,084 милијарди динара, а међу првих десет је и „Гранит Пешчар” из Љига са 622 милиона неплаћеног пореза.

Такође, објављени је и списак правних лица дужника у стечају, а на листи се налази 801 предузеће. Конфекција „Јавор” из Ивањици са дугом од 1,7 милијарди је на 19. месту, а још једна конфекција се нашла на списку са милијарду динара дуга и то „Рудник” из Горњег Милановца, на 36. месту. Чачанска предузећа на овом списку су и „Хидроградња” промет Чачак на 144. месту са дугом од 322 милиона, на 173. месту „Слобода апарати” са 266 милиона, „ПКС Латекс” на 187. месту има задужење од 242 милиона, а месара „Буцко” на 784. месту са 21 милион.

На списку правних лица са привремено одузетим ПИБ-ом од 406 дужника налази се једно чачанско предузеће, „Хладњача” а.д. са дугом од 31,8 милиона динара. Међу веће дужнике спада прибојска фирма „Силвер лимитед” која на 69. месту има дуг од 108 милиона.

РИНА




12.12.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO