Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Чудо од козе на Гојној Гори: Лана се парила са непуна три месеца, ветеринари кажу да је феномен


Горњи Милановац – Козе из стада Миливоја Трнавца из Гојне Горе изгледа да су најнапредније у Србији. Лана је козица која се ојарила у фебруару ове године, а већ у априлу са непуна два месеца се парила и остала – сјарена!

 

“Лана је на свет донела јарца Мусу у септембру са непуних седам месеци, што се никад раније није десило у мом стаду, а узгојем коза се бавим годинама уназад. Све козе се јаре са 11 или 12 месеци и зато је Лана стварно чудо. Она је сисала и јарила се у исто време”, прича Миливоје Трнавац за РИНУ.

 

Овај Гојногорац обратио се ветеринарима, међутим нико од њих му није поверовао и кажу да је у питању феномен са којим се никад пре нису сусрели.

 

“Нема никакве грешке, јер ја водим тачну евиденцију о јарењу свих коза. Не знам због чега се то дешава, да ли је можда због хране. Давао сам им кукуруз, концентрат и сено од жутог звездана”, прича Миливоје.

 

Да његове козе дефинитивно не прате устаљени календар животињског света показује и Ланин потомак, јарчић Муса, који је такође са непуна три месеца имао прво љубавно искуство са вршњакињом, козицом Милунком.

 

“Ево видећемо сад да ли је и она остала у другом стању, али ни Лана није часила часа па од ње поново чекамо нове јариће. Изгледа да им је поприлично интерсантно да се тару”, кроз осмех је рекао Трнавац.

 

РИНА

 


16.12.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO