Михајловићева апелује на медије: Поштујте Моникино право на приватност и нормалан живот

Београд - “Најлепша вест коју сам јуче чула јесте да је девојчица Моника, за којом је полиција даноноћно трагала, пронађена жива. На највећу радост њене породице и, верујем, свих грађана Србије. С друге стране, начин на који медији извештавају о њој и њеном тренутном стању, уз објављивање фотографија и монструозних детаља отмице, недопустиво је”,  изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је истакла да откривањем детаља о здравственом стању Монике медији жртву отмице излажу новој трауми. Михајловићева апелује на новинаре да се суздрже сензационалистичког извештавања и да имају дужну пажњу према девојчици која је доживела велику трауму.

“Објављивање фотографије тек пронађене девојчице, која се нашла на насловним странама, уз навођење стравичних детаља које је дете преживело никоме не помаже, само додатно наноси нову бол Моники и њеној породици. Сви би требало да буду свесни да се на овај начин уништава право ове девојчице да сутра има нормалан живот и буде обично дете, као и свако друго”, рекла је Михајловићева и пожелела Моники брз опоравак.

РИНА

30.12.2019.


Fotografije