Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·     Avantura kreće, počinje letnja sezona čuvenog voza na Mokroj Gori: Šarganskom osmicom za 1.200 dinara, cena karte za decu duplo niža     ·     Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi (FOTO)     ·     Zašto investirati u Zlatibor - 10 biznis ideja     ·     Besplatan vrtić za svako treće dete i besplatni udžbenici: Fantastična vest za roditelje u Dragačevu     ·     Pala grupa pedofila u Srbiji: Iskorišćavali maloletna lica za pornografiju     ·     Udji u automobil da te povezemo do kuće: Uznemirujuća poruka se širi Užicem, crveno vozilo se zaustavilo a vozač pokušavao dete namamiti da uđe unutra     ·     Slike sa lica mesta kidaju srce: Svi traže malenu Danku a od nje nema ni traga ni glasa, vremenski uslovi su očajni ipak nema odustajanja (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Самоуки Ром стекао светску славу: Од прашњаве Грабовице до Сиднеја (ФОТО)


Горњи Милановац - Како је то бити прво на дну, а затим дотаћи звезде на својој кожи осетио је самоуки виолиниста Бранко Ристић, који је из родне Грабовице отишао у Лондон и стекао светску славу. Из сиромаштва и туге извукла га је чистокрвна Енглескиња, симболичног имена - Фејт, која је променила његову судбину. Њих двоје свирајући виолину и хармонику стварају чуда, а њихова љубавна прича никог не оставља равнодушним. Међутим, овај Ром никад није заборавио своју домовину зато се увек враћа у Србију, па чак и сад кад је могао нову 2020. годину дочекати било где у свету, он је изабрао Горњи Милановац.

"Нигде људи немају душу као код нас и ту емоцију. Обишао сам цео свет и то осетио на својој кожи. У иностранству можда има више шансе за успех, али Србија има највеће срце. Зато се увек радо враћам својој домовини и најискреније свирам управо овде", каже Бранко за РИНУ.

Уз звуке његове виолине плакали су многи, јер он зна како перфектно да погоди прави тон и праву жицу. Овог августа имао је концерт на првом Сабору виолиниста у Прањанима, где су сви остали затечени његовим талентом и зато су пожелели да га чују опет.

"Даћу све од себе да то вече свима нама буде посебно. То за мене није обичан наступ, ја уживам у сваком тренутку кад сам међу својим људима", изјавио је Бранко коме ће се на централном тргу у Горњем Милановцу у новогодишњој ноћи придружити и Мира Шкорић.

Са својом Фејт планира још квалитетних пројеката, а на пролеће је у плану прекоокеанска турнеја, па ће заљубљени двојац одлетети у Аустралију.

"Нас двоје спајамо немогуће. Традиционално са савременим, ромске тонове са класичним", нагласио је Бранко.

РИНА


30.12.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO