Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Препун Златибор дочекао Нову годину уз Мирослава Илића (ФОТО)


Чајетина - Златиборски дочек традиционално је препознатљив по добром проводу, али и хладноћи, која додуше никоме не смета. Као што је и одлазећа 2019. година обележена занимљивим програмима и садржајима на централном месту на Златибору, тако је било и на дочеку Нове године. Био је ово један од напосећенијих дочека до сада, а разлог је наступ једне од највећих звезда наше народне музике Мирослава Илића. Бољем расположењу допринело је и традиционално послужење у виду куване ракије и куваног вина који су додатно загрејали посетиоце на препуном Краљевом тргу.

Програм је почео као и претходних година представом позориштанцета “Смајли” за најмлађу публику на Златибору. Представа “Наша деца и Деда Мраз”, приближила је малишанима Нушићево дело “Наша деца”, а врхунац забаве малишана био је излазак на сцену Деда Мраза који је поделио пакетиће окупљеним малишанима.

Главни догађај вечери почео је око 22:30 када је Мирослав изразио велико задовољство што у новогодишњој ноћи наступа на по његовим речима најлепшој и напитомијој српској планини и концерт почео песмом “Божанствена жено”.. Ређале су се хитови “Луцкаста си ти”, “Ти си ме чекала”, “Није живот једна жена”, “Девојка из града” и друге које је познати певач отпевао уз препознатљиву енергију и тако додатно загрејао публику . Пред сам улазак у Нову годину Мирослав је имао и специјалну објаву која се односила на просидбу Христијана из Скопља који је одлучио да у овој новогодишњој ноћи запроси своју девојку Фани и посветио им песму “Још те нешто чини изузетном”.Након тога уследило је одбројавање а публика је Нову годину дочекала уз трубаче Игора Митрића док је изнад језера приређен спектакуларан ватромет. Певач се вратио на сцену и са још пар песама завршио овај феномалан концерт, док је публика наставила славље у пуним угоститељским објектима на “”златној планини”.

Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор су још једном одличном организацијом дочека оправдали поверење туриста чији се број повећава из године у годину и показали зашто је златиборски дочек један од најпосећенијих у нашој земљи.
Програм новогодишњих концерата завршава се вечерас када на Краљевом тргу, наступа група Ван Гог од 21 час.

РИНА


01.01.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO