Наредне године више средстава из градског буџета за ужички спорт

Ужице - Помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић је, коментаришући данас годину на измаку када је реч о спорту у нашем граду, навео да је Град Ужице у великој мери повећао издвајања из буџета за спорт.

„Врхунски спорт, али и онај масовни је немогућ без адекватних средстава. Градско руководство мора водити рачуна да се не само општи спортски дух развија у граду, већ да се пружи и подршка свим онима који остварују врхунске резултате. У складу са тим ми из године у годину повећавамо износ средстава која се у буџету опредељују за спорт".

Нешић је навео да ће наредна 2020. година свакако бити година у којој ће бити значајно унапређена спортска инфраструктура града Ужица.

„У 2020. години завршићемо спортску салу у Севојну која би требала у потпуности да задовољи потребе спортиста и омладине Градске општине Севојно. Такође, у плану је завршетак спортске хале у Крчагову која ће у великој мери растеретити притисак на затворене спортске објекте који постоје у граду. Изградњом терена са вештачком травом где ће моћи да се играју фудбалске утакмице, створићемо оптималне услове за тренинг млађих селекција".

Истичући чињеницу да ће коначно, након пола века чекања, МОСИ игре 2022. године бити одржане у Ужицу Нешић је рекао:

„Желим да се захвалим нашој атлетичарки Оливери Јевтић на великој подршци у самој кандидатури, и свим активностима које су до тога довеле, а нису биле лаке, са циљем добијањe кандидатуре за организацију МОСИ игра 2022. године. Такође, бих похвалио Драгишу Кузмановића и Данијела Вукајловића који су уложили огроман труд како би град Ужице био домаћин МОСИ игара 2022. године".

Нешић је навео да су МОСИ игре јако важне зато што је то место где спортиста може да се бори за свој град, где носи грб свог града и да оставарењем доброг резултате оствари и свој лични успех, али и да допринесе да овај град буде најбољи.

„Оне треба да буду један фестивал спорта, такмичења, витештва и период који ће се дуго памтити у спортској меморији свих нас. Желимо да Ужице у свим такмичарским селекцијама наступа са најбољим или међу најбољим појединцима јер Ужице, као један од највећих градова, ипак има обавезу да буде један од најбољих и у екипним и у појединачаним такмичењима. Наш циљ је да град Ужице буде спортски лидер МОСИ игара у региону, трудићемо се да то постигнемо, јер то је обавеза свих нас према Ужицу, а и према ономе што следи 2022. године.“-рекао је Нешић.

РИНА

02.01.2020.


Fotografije