Дечак Михајло стигао на свет: Најмађи горњомилановчанин у 2020. години (ФОТО)

Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић обишао је данас прворођену бебу у 2020. години, дечака Михаила. 

Он је том приликом рекао да је поносан што  општина Горњи Милановац доста пажње посвећује мерама повећања наталитета и подршци породицама.

"Општина Горњи Милановац издваја једнократну помоћ од шездесет хиљада динара за прво и друго, а сто хиљада за свако наредно дете. Поред тога, трудимо се да свако треће дете бесплатно похађа вртић, ђацима првацима дарујемо лектире, а ученицима и студентима стипендије. Све ће то, сигуран сам, допринети, да се из године у годину рађа што већи број деце у нашој општини", изјавио је председник општине Дејан Ковачевић.

Први човек општине најавио је и наставак радова на згради Опште болнице.


"У овој години крећемо са другом фазом реконструкције Опште болнице, биће реновирано и Одељење гинекологије, па се надам да ћемо прву бебу рођену у наредној години, посетити у новим просторијама", нагласио је Ковачевић и додао да држава и општина Горњи Милановац раде све да створе  бољи амбијент за живот свих грађана.

РИНА

 

02.01.2020.


Fotografije