Ружић: Наградићемо градове и општине за најбоље примере добре управе

Министарство државне управе и локалне самоуправе први први пут ће у овој години награђивати градове и општине, који су се истакли као најбољи примери добре управе, а за то је предвиђен наградни фонд у износу од 10 милиона динара.

„Очекујем да ћемо овом наградом подстаћи локалне самоуправе да буду још боље и пруже што квалитетније и ефикасније услуге својим грађанима“, рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и додао да је план да се ова награда убудуће додељује сваке године.

Ружић је објаснио да ће тај наградни фонд бити у оквиру Фонда за локал министарства и додао да су средства у Фонду за локал повећана и у 2020. години и износиће 520 милиона динара.

За две године из Фонда за локал подржали смо укупно 136 пројеката са укупно око 810 милиона динара. Градови и општине су та средства искористили да реконструишу вртиће, школе, улице, мостове, модернизују  свој рад, организују културне, спортске, туристичке и друге манифестације, као и да раде на превенцији од елементарних непогода.

Почели смо са 10 милиона динара у Фонду за локал. Године 2018. Фонд је износио око 320 милиона динара, 2019. године 490 милиона динара.

„И у 2020. години градови и општине моћи ће да пријаве пројекте за бољу инфраструктуру, развој еУправе, организацију културних, туристичких и других манифестација, као и за превентивно деловање на смањењу ризика од климатских промена, као и елементарних и других непогода“, рекао је министар Ружић.

РИНА

03.01.2020.


Fotografije