Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·    


Autor: RINA.rs


Најсрећнији Божић јунака са Кошара: Зоран добио кров над оглавом од људи доброг срца (ФОТО)


Остра под Буковиком – Зоран Перовић (1979), сиромашни земљорадник из Остре под Буковиком дочекао је данас најсрећнији Божић у свом тешком веку. Добио је нову кућу, саграђену прилозима града Чачка и привредника Србије, пролетос је дошао и до новог трактора и не мора више да страхује хоће ли му се стара брвнара преврнути нити да своје њиве обрађује голим шакама.

„Ја сам најсрећнији човек на свету данас“, казао је Зоран примајући кључ новог дома из руку Чачанског градоначелника Милуна Тодоровића.

А овај му је пожелео све најбоље у животу и поручио:

„Данас на најсветији православни празник у име града и привредника наше отаџбине, предајем кључеве новог дома јунаку са Кошара.  Ово је само мало уздарје за оно што је он дао Србији и желим му да се што пре, још боље скући и убрзо ожени“.

Нова кућа Перовића, иначе, саграђена је уз трошак од четири милиона динара и укњижена по свим правилима.

Све до недавног прилога у емисији Гвоздена Николића „Нећете Веровати“, скоро да нико није знао у каквој оскудици живе ови људи на планинској коси. Зоран и његова два брата и њихови остарели родитељи без динара прихода и само су јунак са Кошара и један његов брат били способни да иду у надницу да зараде кору хлеба.

Зоран је умео да из Чачка на леђима донесе два џака сточне хране јер није имао за аутобуску карту. А његова војна повест је драма за себе.

Напад Натоа на нашу отаџбину, затекао га је као војника  у Призрену одакле је отишао на Албанску границу да брани прву тачку Србије. Ту је тешко рањен у бомбардовању и два дана је провео у коми и Пољској болници где је дочекао крај агресије и у родно село се вратио са 17 копчи на глави и наставио да се бори за  опстанак по принципу дани команде.

Данас је ево, најсрећнији чове на свету. Дочекао је трубаче из Коштунића и тренутак да заигра коло и пред његовим прагом, испред куће коју је даривала, поред осталих и фирма „Еко кућа“ из Мрчајеваца, власништво београђанина Богдана Пајића.

РИНА

 

 


07.01.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO