Професор Ђорђе Ђукић говори о књизи „Економска криза: порекло и исходи”

Чачак – Економски факултет Универзитета у Београду приредиће 22. јануара у професорској сали разговоре о књизи „Економска криза: порекло и исходи”, чији је уредник академик Часлав Оцић. Реч је о четрнаестој књизи економског зборника Одељења друштвених наука Српске академије наука и уметности у Београду.
Уводне речи припадају професору др Браниславу Боричићу, декану Економског факултета, професору др Александру Живковићу, шефу катерде за економску политику и развој. О књизи ће говорити професори др Млађен Ковачевић и др Ђорђе Ђукић, иначе Чачанин, који на ЕФ предаје банкарство за студенте четврте године. Затим ће уследити обраћање Часлава Оцића, редовног члана САНУ. После тога је предвиђено време за питања новинара на која ће одговарати аутори радова, и за расправу.

„Књига је посебно интригантна јер је објављена осам година након одржаног научног скупа у САНУ где су учешће узели економисти, историчари, социолози и политиколози различите провенијенције. Интенција организатора је да ауторизоване дискусије након рецензија објави у годишњем Тематском зборнику Катедре за економску политику и разовј за 2020. годину, публикацији чији је издавач Центар за издавачку делатност ЕФ” - саопштио је водећи економски факултет у Србији.

РИНА

11.01.2020.


Fotografije