Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·     Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·     Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Све чешће девојчице се одлучују за фудбал: Оне бране боје “Борца” из Чачка


Чачак - Група спортских ентузијаста који су у Чачку после три деценије оформили женски ФК „Борац“ у чијем клубу је већ учлањено преко 30 девојчица, имају одличан тренерски тим, управу, као и добру предиспозицију да постану озбиљан клуб. Такмичиће се са две селекције (девојчоце од 10 до 13 година и од 15 година 20 година), а град Чачак ће им пружити финансијску подршку уз помоћ чачанског спортског савеза, речено је на данашњем пријему код Градоначелника Чачка Милуна Тодоровића.

 

"Клуб је организован пре два месеца, има око 30 девојчица, у две селекције, развојна лига код девојчица је од 10 до 13 година, док је друга лига која се тренутно формира и коју ћемо играти сигурно, од 15 до 20 година. Просторије нам је обезбедио Спортско рекреативни центар", истакао је Бојан Ранчић председник и предтсавник овог клуба.


Он је истакао да имају велике амбиције, тренирају два пута недељно, од 16. јануара крећу са тренинзима који ће бити усклађени према сменама у школи.


"Тренутно смо задовољни да играмо у другој лиги, али у будућнопсти прижељкујемо да будемо у врху ове", истиче Ранчић.

Репрезентативка Србије Марија Радојичић, бави се фудбалом од своје четрнаесте године и како каже жеља јој је да максимално помогне овим девојчицама јер је такав вид помоћи њој био неопходан када је почињала.


Радојичићева тренутно игра на Исланду, стандардни је репрезентативац  и завршава лиценцу за тренера, која је призната свуда у свету.

"Девојчице су веома талентоване, имају жељу за фудбалом, пратим их је када дођем са Исланда, била сам на пар утакмица, као и на турниру у Врњачкој Бањи и била сам изненађена колико су напредовале", каже она.

Млада Јована Ћирић, игра на месту штопера и каже да је то веома одговорно место. "Тренирала сам са дечацима четири године, и мислим да сам тада стекла снагу и храброст".

Десетогодишња Софија Игњовић прича да јој је фудбал леп и забаван спорт, заволела га је још у вртићу и игра на средини терена.

"Има модрица по ногама, буде и по нека повреда, али ја за то не бринем, јер ме сукње и штикле још увек не занимају".

Градоначелник је свим девојчицама обећао да ће град стати иза њих и помоћи да овај спорт заживи.

"Играјте се и уживајте у спорту, то је најпрече, а врхунски резултати ће доћи ако будете вредне и посвећене спорту", закључио је Тодоровић.

РИНА


12.01.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO