Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Бобан има четрдесет година, а његово срце осамдесет: Живи на апарату и лековима, али ипак ради


Топола – Бобан Величковић има 41 годину, али његово срце – дупло је старије. Овом домаћину из села Ваганац код Тополе, лекари су пре неколико година саопштили да му срце иде у ширину и да ради само 18 посто.

 

„Никада нисам имао неке тегобе осим повремених главобоља. Када сам једног дана дошао са посла и почео да се изувам и скидам чарапе остао сам затечен, ноге су ми ненормално натекле, биле су да се уплашиш. Кренуо сам код доктора, почели су прегледи, и тад ми је дијагностиковано да је срце отишло у ширину, старо је око 80 година. Од те 2012. године ја сам на лековима, пијем чак 11 дневно, али и даље радим колико могу не бих ли породици обезбедио корицу хлеба“, рекао је за РИНУ, Бобан Величковић.

У браку је од 2012. па у шали вели да је, можда, супруга Лидија уморила то срце, али га сада и лечи. Имају ћеркицу Анђу, која већ сад зна да не сме сикирати тату јер има велики здравствени проблем.

„Супруга ради све послове како бисмо имали за живот. То је највише надница, али не бира посао. Ја не смем да запињем, не смем у додир са апаратима који бацају варницу. Али, никада нисам одбио комшије да прискочим и помогнем све што је потребно. Колико ми срце дозвољава радим, волео бих да могу још и више”, прича Бранко.

Бобан је 2015. оперисан, уграђен му је дефилибратор, помоћу њега ово храбро срце и ради и каже да је јако тешко зависти од малог апарата.

„Дефилибратор има три жице, плус, минус и уземљење, моје срце је повезано на тај апарат. Идем на контроле, пијем лекове. Један лек је скуп и ретко га купујем иако ми је доктор саветовао да га пијем редовно, али шта ћу… Не могу да га приуштим себи увек, немам довољно новца за то. На првом мест је наша мезимица, да има све за мене и супругу колико остане”, каже овај човак са пола срца и додаје да му нјавећа жеља да ипак издржи како би своју мезимицу видео како одраста.

РИНА



13.01.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO