Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Након педесет година школа добија нови изглед: Реконстркција 3 500 квадрата вредна 150 милиона


Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић обишао је данас са сарадницима ОШ “Ратко Митровић” и упознао са са током радова на њеној реконструкцији.

“Уверили смо се на лицу места да су радови настављени, а као што је познато, до обуставе радова у претходном периоду је дошло пре свега због допунских радова који су се појавили током реконструкције”, казао је Тодоровић.

Он је подсетио да је реконструкција започета 28. августа прошле године и по том уговору планирани завршетак радова био је за 140 дана.

“Међутим, када реконструишете три и по хиљаде квадратних метара школског простора који је стар 50 година и у коме до сада није било озбиљнијих захвата, осим неких козметичких, наравно да ће се појавити и додатни радови. Управо због тога ушли смо у преговарачки поступак са Канцеларијом за управљање јавним улагањима и одобрено нам је још 25 милиона динара”, истакао је градоначелник.

Према његовим речима у реконструкцију се укључило и Министарство просвете са три милиона динара, за дигитализацију целе школе, док ће град Чачак уложити још пет милиона за комплетну замену опреме у фискултурној сали и у кабинетима и учионицама.

“Када се заврши реконструкција имаћемо за уложених 150 милиона динара функционалну и савремену школу, која ће бити хидро и термо изолована, са новом столаријом и подовима. Уз постојећу фискултурну салу која ће бити потпуно реконструисана имаћемо и мању салу за ученике нижих разреда. Веома важно је и партерно уређење, ограда, терен за кошарку, мали фудбал, рукомет, али ће се уредити и парковска површина која се до сада није користила у којој ће се урадити амфитеатар који ће користити наставници и ученици за бројне школске и ваншколске активности. Важно је да смо овим пројектом успели да дефинишемо и нов систем грејања, што значи да ће се од наредне грејне сезоне користити пелет као енергент, али ће као хладна резерва бити сачуван и котао на мазут”, истакао је Тодоровић.

Градоначелник је казао да у додатне радове спадају и инсталације за дојаву пожара, слабе струје, као и уређење парковског простора.

“Наша су очекивања да ће се у наредних 60 дана пројекат у потпуности завршити, а свима нама ће ова школа бити на понос”, закључио је први човек града на Морави.
Директор ОШ “Ратко Митровић” Ђуро Ћеранић одао је признање родитељима и ученицима на разумевању и стрпљењу.

“Знамо да није лако, поготову што деца похађају наставу само у другој смени, сви смо свесни ситуације у којој се налазимо, али све кроз шта пролазимо биће награђено врхунским условима у којима ће након реконструкције, наши ученици и наставници радити. Са сигурношћу могу да кажем да ће наша кућа знања бити школа за 21. век”, казао је директор Ћеранић.

РИНА


02.02.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO