Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Протесни скуп због загађености ваздуха: Краљевчани тачно у подне на тргу испред Скупштине


Краљево - Протесни скупови, због великог загађења ваздуха, заказани су за 5. фебруар широм Србије, речено је на конференцији за новинаре у Београду, којој су, поред удружења грађана ,,Грађански фронт“ и ,,Не давимо Београд“, присуствовали и представници краљевачког удружења ,,Локални фронт“ које има пет одборника у Скупштини града Краљева.

Ово удружење обавестило је медије да ће у Краљеву, у среду, 5. фебруара, на Тргу Јована Сарића, испред Скупштине града, са почетком у 12 часова, бити одржан јавни скуп под називом ,,Борба за чист ваздух“.

Да је у Краљеву ваздух загађен, говори последњи извештај Завода за јавно здравље у Краљеву од 30. јануара 2020. године у којем су дати резултати мерења садржаја фракција ПМ10 честица у ваздуху забележени код Полицијске управе у улици Војводе Путника, једином мерном месту у граду. Тако је, у периоду од 1. До 27. јануара. било 20 дана са индексом квалитета ваздуха-јако загађен.

Због могућности мерног уређаја и методологије обраде очитаних података, резултати мерења квалитета ваздуха саопштавају се јавности са закашњењм од три дана.

РИНА


04.02.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO