Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Овако ће аеродром “Морава” помоћи развоју општина и градова: Нова писта за чартер и карго летове


Краљево - У просторијама Аеродрома Србије у пристанишној згради Аеродрома ,,Морава“ у Лађевцима одржан је састанак директора Аеродрома Србије Михајла Здравковића и директора привредних коморa Крагујевц, Крушевац, Ваљево, Ужице, Пожаревац и Краљево, које се налазе на територији опслужног подручја аеродрома. Централна тема састанка била је –Значај отварања Аеродрома ,,Морава“ за развој Шумадије и Западне Србије, нове инвестиције и нове авио линије из Лађеваца према европским дестинацијама.

Драгољуб Вукадиновић, председник Скупштине привредне коморе Рашког и Моравичког округа је истакао да отварање Аеродрома ,,Морава“ има огроман значај за бржи економски развој не само региона који аеродрому гравитирају него и много ширег подручја и то свих привредних грана. На територији која припада опслужном подручју Аеродрома ,,Морава“ успешно ради 20 великих привредних субјеката, два милиона становника су потенцијални путници са ,,Мораве“ тако ће сваким даном ова велика и важна инвестиција потврђивати оправданост свих улагања и коначно – отварања.

 

Звонко Туфегџић, директор Регионалне привредне коморе Краљeво, рекао је да Крааљево,Рашки округ и цело подручје које покрива та регионална комора, веома брзо излази из економских проблема и да је уверен да су се отварањем Аеродрома ,,Морава“ стекли услови за убрзани привредни и друштвени развој, смењење броја незапослених и поспешивањ неких привредних грана које могу бити још већи носиоци економског просперитета,као што су туризам и пољопривреда.

Директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић најавио је отварање нове писте за карго и чартер летове, дужине 3500 метара и ширине 60 метара. Нагласио је да су припремни радови завршени и да ће до краја године бити урађен план и пратећа пројектна документација ,наког чега ће почети изградња, коју ће финанирати Влада Републике Србије.

 

Поред садашњих линија за Беч, од првог дана марта са Ародрома ,,Морава“ биће отворена линија за Солун, а у току су преговори и са другим авио компанијама о успостављању летова за друге европске дестинације,пре свега за Немачку и Турску.

 

РИНА


04.02.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO