Почиње обука за раднике машинске струке у Слободној зони Прибој: Лакше до радног места и плате

Прибој - У Слободној зони Прибој потписан је Уговор о формирању Центра за обуку радника машинске струке, који ће преквалификацијом, уз теоретски и практичан рад стећи нову квалификацију за рад у некој од код компанија које су већ изразиле потребу за новом радном снагом. У овом центру обучаваће се бравари, заваривачи, лимари, а да ли је интерсенатније радити у оделу у канцелатрији, или у униформи са шлемом на глави имао је прилику лично да се увери и заменик председника оппштине Прибој, Јасмин Хоџић.

 

Према речима Саше Василића, заменика председника општине Прибој потписан је тројни уговор, на основу ког ће се вршити специјализована обука радника за занимања која су дефицитарна како у општини Прибој, тако и у целој држави.

„Овим уговором смо се обавезали да ћемо опремити један простор у оквиру индустријске зоне у ком ће бити одржана настава. Купљене су и “це ен це” машине, како би се  наши ученици у средњошколском центру обучавали за потеребе заинтересованих инвеститора”, рекао је Василић.

05.02.2020.


Fotografije