Због снега не могу да сахране покојнике: Јован трактором чистио пут до сеоског гробља (ВИДЕО)

Пријепоље - Да смрт не бира ни време, ни место говори и то да је у планинском селу Борја, надомак Пријепоља један мештанин преминуо, a породица због завејаних путева и снежних падавина које трају дуже од 24 сата, није могла да приђе до гробља и да га сахрани. У помоћ је и овај пут притекао Пријепољац, Јован Радуловић, који је са својом механизацијом пробио пут до села Борја и Камаран.

"Звали су ме и рекли да је био смртни случај и да не могу да сахране покојника. Кренуо сам јутрос у шест сати, снежни намети на неким местима достижу и висину до два метра и пробијање пута трајало је сатима. Кад сам прочистио пут до гробља, нисам могао само да се окренем и одем, већ су очишћени прилази и до домаћинстава која су била завејана и одсечена од света", каже Јован за РИНУ.

Пријепољска села на вишим надморским висинама поприлично су разуђена и у њима се димњак пуши само на старачким домаћинствима. То ситуацију чини још тежом, јер надлежне службе за одржавање путева углавном чисте главне саобраћајнице и тешко стижу на тај терен, а тим људима често су потребне основне намирнице.

 

"Кад су овакве временске неприлике радимо и по 24 сата. Све наше услуге су потпуно бесплатне и могу нас позвати сви који имају проблем. Већ је стигао још један позив да је у Бродареву такође био смртни случај и да је неопходно прочистити прилаз до гробља", рекао је Јован Радуловић.

Хумани прдузетници не штеде своју приватну механизацију како би помогли својим суграђанима у невољи. Поред прочишћавања завејаних путева, неретко им том приликом понесу храну и лекове.

 

РИНА 

05.02.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1