Пожега прогласила ванредну ситуацију: Стање и даље хаотично у западној Србији

Пожега / Љубовија / Нова Варош / Косјерић / Ивањица - После неколико сати снежних падавина које је непрекидно пратио ветар олујне јачине, у неколико села пожешке општине је већина путева или тешко проходна или у потпуности непроходна, па како се њихово чишћење не може обавити редовним мерама и активностима, на предлог председника општине Ђорђа Никитовића уведена ванредна ситуација у селима Тометино Поље, Љутице, Душковци, Мршељи, Лорет, Табановићи, Папратште, Горња Добриња и Дражиновићи.

“Иако је механизација још од раног јутра била ангажована на рашчишћавању путева, а и мештани у неколико села су покушавали да се сами организују, једино решење је било увођење ванредне ситуације, јер ће тако бити омогућено ангажовање свих расположивих капацитета, посебно додатне механизације, у циљу нормализације живота на подручју целе општине”, каже први човек општине Пожега.

Према његовим речима осим непроходних путева, велики проблем је изазвало оштећење електро водова па је велики број домаћинстава остао без електричне енергије.

“Због великих сметова и возила електродистрибуције нису могла да дођу до свих места где су кварови настали. Нормализација снабдевања се у највећој мери може очекивати у току данашњег дана, док ће сутра бити оотклоњени сви, чак и најмањи кварови”, изразио је очекивање директор пожешког погона Електродистрибуције.

“Очекујемо убрзану нормализацију стања јер су се и временске прилике стабилизовале, а у случају потребе, чланови шатаба и ангажованих предузећа у су нон – стоп на располагању грађанима”, казао је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић.

 

06.02.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 2