Ере и Египћани заједно негују праве вредности: Настављена културна сарадња између две земље

Република Србија и Арапска Република Египат гаје добре међународне односе, па тако и Град Ужице све чешће посредством амбасаде Египта у Београду и амбасадора Египта у Србији Амр Алгувејлија остварује различите типове сарадње са египатским институцијама. Резултати те сарадње су концерт светски познатог египатског камерног оркестра Ал Ноур Wал Амал кога чине слепе и слабовиде жене музичари, одржан у ужичком Нардоном позоришту и наступ фолклорног ансамбла „Реда фолклорик гроуп“ из Египта у јулу 2019. у Ужицу.

 

Крајем прошле године у Ужицу је боравила египатска делегација на челу са амбасадором Египта у Србији Амр Алгувејлијем и гувернером египатског града Асуан Ахмедом Ибрахимом, што је био важан корак ка зближавању наша два пријатељска народа и наше две пријатељске земље, али и ка зближавању и братимљењу наша два града Асуана и Ужица.

 

Као наставак ове сарадње посредством Града Ужица у Египат ће почетком априла отићи КУД Севојно како би учествовао на Осмом међународном фестивалу фолклора у граду Даманхур. Тим поводом чланови овог ансамбла и представници Града били су недавно на пријему у амбасади Египта у Београду.

 

РИНА

08.02.2020.


Fotografije