Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Унук устаничког војводе из Такова брани боје Србије: Левајац на Олимпијади у Јапану


Чачак – Репрезентација Србије у стоном тенису недавно је на сензационалан начин у Португалу обезбедила учешће на овогодишњој Олимпијади у Токију, а кроз тимске квалификације изборена су и два сингла. Иако су са бодовима били тек на 32. месту од укупно 34. национална тима, срби су успели да се пласирају међу првих девет и добију пасош за Јапан.

 

Главни јунак тих невероватних победа у Португалији био је Димитрије Левајац (18) који није ни био у плану за пут на турнир јер није било новца у савезу, али је у последњем тренутку уврштен у екипу уместо повређеног Александра Каракашевића. Наши спортски листови су после тог турнира донели јединствен наслов: „Случајни херој Димитрије Левајац”.

Иначе, Левајци као потомци чувеног Карађорђевог војводе Рака Левајца, потичу из Такова, одакле су се преселили у Доњу Горевницу код Чачка. Један део фамилије у коме је књижевник и професор Тихомир Левајац, Димитријев деда, преселио се у БиХ односно Републику Српску, па су и Димитрије и његов отац рођени у Бањалуци.

 

„У Бањалуци сам живео до своје шесте године, осносно до 2008. Татина сестра и њен муж отишли су деведесетих у Москву и кад су тамо основали предузеће позвали су и мог оца. Мама је остала са нас троје док се отац није снашао и после шест месеци придружили смо му се” - рекао је Димитрије за „Спортски журнал”.

 

Димитрије се вратио у Србију и сада игра за стонотениски клуб из Зрењанина и студира на ФОН – у.

 

РИНА


19.02.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO