Drama u Novom Pazaru: Mladić prvo napao pa kidnapovao devojku, policija u filmskoj potera uspela da je spase     ·     Najlepša slika Srbije na veliki praznik: Deca odevena u narodnu nošnju, okićena zvončićima i vrbovim grančicaa zapevala isrpred Crkve svetog Lazara u Ljubiću (FOTO)     ·     Pao Tutinac zbog šverca cigareta: Policija mu zaustavila kombi i pronašla 23.000 paklica u vrednosti preko sedam miliona     ·     Za četiri sata prošlo 3.000 vozila kroz naplatnu rampu u Pakovraću: Počela praznična saobraćajna euforija, ipak za sada još uvek nema gužvi (FOTO)(VIDEO)     ·     Zlatibor dobija još jedno jezero u srcu planine: Podiže se brana na potoku na lokaciji Krst, biće to novi hit za ogroman broj turista koji biraju ovu srpsku atrakciju     ·     Lančani sudar u centru grada: Putnički automobili se zakucali jedan u drugi, nema povređenih lica     ·     Beživotno telo muškarca u automobilu pronađeno u Savi: Horor u Srpskoj     ·     Stiže topliji vazduh sa Mediterana – temperatura do 23 stepena     ·     Zdrava Srbija predala listu odbornika za izbore u Čajetini     ·     Danas zvanično završena grejna sezona     ·     Težak sudar autobusa i automobila kod Budve: Vozač teško povredjen, prebačen u cetinjsku bolnicu     ·     Pojavila se ponovo afrička kuga svinja u selima Čačka i Kraljeva, odmah preduzete hitne mere: Užas pred praznike, kad se pečenje najviše traži     ·    


Autor: RINA.rs


У ,,Леонију“ већ ради 900 радника, за две године посао за 5.000 Краљевчана


Краљево - У присуству председника Србије Александра Вучића, члана Борда директора ,,Леони групе“ Мартина Штутема, амбасадора Немачке у Београду Томаса Шиба, градоначелника Краљева др Предрага Терзића и других званичника, 11.октобра 2018. године у Краљеву је почела изградња фабрике ,,Леони“, четврте у Србији, после Прокупља, Милошишта и Ниша. За непуну годину и по на Ратарском имању, 45.000 квадратних метара, изграђено је импозантно фабричко здање у којем се већ производе кабловски сетови за ,,Мерцедес бенц“. На самом објекту изводе се ситнији завршни радови што значи да ће рок за завршетак Фабрике-крај првог квартала 2020. године, бити испоштован.

 

У међувремену, завршена је приступна саобраћајница из улице Јована Дерока, паркинзи, помоћни објекти а при крају је изградња кружног тока на Ибарској магистрали код фабрике , чиме се обезбеђује краћи излазни пут на ову саобраћајницу. Са овом фабриком Краљево улази у породицу светских гиганата у производњи компонената за аутомобилску индустрију, који у 31 земљи света у свом стопроцентном власништву има 93 фирме са више од 85.000 запослених.

 

Сукцесивни пријем радника

 

Први конкурс за раднике расписан је половином јула 2018. године, с тим што је најпре попуњена управљачка структура и стручни кадар.Обука је обављана у Нишу, Прокупљу и Румунији и тренутну у фабрици ,,Леони“ у Краљеву ради око 900 радника. План је да до 2023. Године у овој фабрици буде запослено 5.000 радника.

 

Треба рећи да је локална самоуправа у потпуности испоштовала динамику промена урбанистичких планова, као и друге обавезе које је преузела у реализацији ове капиталне инвестиције од изузетног значаја за Краљево и цео краљевачки регион.

 

Према речима градоначелника Краљева Предрага Терзића овом инвестицијом град на Ибру решава проблем незапослености и добија шансу да привредно напредује након неколико деценија економског заостајања и пропадања.

 

РИНА


23.02.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO