Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·     Lokalizovan požar u podgoričkoj školi: Polumaturanti slavili kraj nastave pa bakljom zapalili krov, nema povređenih (FOTO)     ·     Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)     ·     Prodavao patike preko interneta i naplaćivao pouzećem: Debelo oštetio državu, utajio porez preko tri miliona dinara     ·     Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu     ·     Divlja svinja se gosti na đubrištu kod tornja na Sljemenu     ·     Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Lazarevcu     ·     Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·    


Autor: RINA.rs


Потопљено насеље Беглуци у Пријепољу: Вода ушла у куће, мештани немоћни (ФОТО)(ВИДЕО)


Пријепоље – Киша која од јуче пада на територији Пријепоља у насељу Беглуци мештанима је направила огромне проблеме. Вода се излила на улице и прети да уђе у куће. Немоћни мештани испред врата постављају џакове како би спречили да им домаћинства буду поплављена.

 

“Проблем је настао кад је рађена канализација на Сељашници и природни бедем је склоњен, а као заштита је постављена само обична земља. Ово је епилог свега тога, не можемо изаћи напоље од воде. Цело насеље би могло бити потопљено. Ми смо указивали да може доћи до овога”, рекао је Зехбија Чоловић, мештанин насеља Беглуци за РИНУ.

 

Овај проблем мештани пријепољског насеља имају већ читаву деценију, али ове године ситуација је најалармантнија.

 

“Шест домаћинстава је поплављено, никад пре вода није улазила у куће. Сада ће нам све отићи, дрва, угаљ и намештај. Не знамо шта да радимо, плашимо се да ће штета бити заиста огромна”, каже Разија Даутовић.

 

Поплављене Беглуке обишао је и председник општине Пријепоље, Драгољуб Зиндовић, који истиче да ће ускоро почети укорићавње реке Сељашнице, како се овакав сценарио више не би понављао.

 

“Највећи проблем праве објекти који су изграђени уз речно корито и они ће морати бити измештени кад се буде радило укорићавање. У току је пуњење џакова који ће бити допремљени мештанима како би се спречиле тешке последице, а биће укључне и пумпе да се извуче вода која се излила”, изјавио је Зиндовић.

 

РИНА

 

 


04.03.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO