Jeziva tuča u sred bela dana u Novom Pazaru: Čovek prebio dečaka u serbisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·     Svi učenici evakuisani, vatrogasci uspeli da obuzdaju ogroman plamen: Maturanti bakljom zapalili školu, vatra zahvatila krov a voda oštetila učinioce (FOTO)(VIDEO)     ·     Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)     ·     Prodavao patike preko interneta i naplaćivao pouzećem: Debelo oštetio državu, utajio porez preko tri miliona dinara     ·     Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu     ·     Divlja svinja se gosti na đubrištu kod tornja na Sljemenu     ·     Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Lazarevcu     ·     Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·    


Autor: RINA.rs


Због ове ствари се ипак исплати живети у унутрашњости: Цена сахране пет пута мања него у Београду


Чачак – Цена сахране за непуних десет година скочила је чак шест пута. Међутим, видне разлике ипак постоје у количини новца који треба да издвојите за испраћај на онај свет и по свему судећи, бар кад је то у питању, исплати се живети у унутрашњости Србије. Јер, док покојника у Београду не можете сахранити без хиљаду евра, у Чачку вам је потребно само двеста.

 

“У тај основни пакет спадају сандук, крст, слова на крсту и свећа. Уколико се поштују стари обичаји, онда се у сандук стављају и огледало, марама и чешаљ. Цена сандука се креће од десет хиљада динара, а зависи од материјала од ког је направљен као и од његове масивности”, рекла је Кристина Нешовић, власница погребне опреме “Помен” у Чачку.

 

Иако је цена сахране у унутрашњости доста нижа него у престоници, ипак може достићи и поприлично високе цифре, а све у зависности од платежне моћи купца. Често се може чути од старијих како “чувају паре за сахрану”, јер своје потомке не желе да излажу великом трошку, а неки од њих отплате ја за живота и то на – рате.

 

“Ово је изуезтно тежак посао и неопходно је показати максималну одговорност, озбиљност, професионалност, али и емпатију. Врло чести су случајеви кад погребну опрему дајемо на рате, трудимо се да изађемо у сустрет људима који проживљавају изузетно тешке тренутке. Некад кад проценимо да је породица у изузетно тешкој материјалној ситуацији наше услуге не наплаћујемо”, каже Кристина Нешовић.

 

За оне који ипак желе да на онај свет оду што квалитетније и луксузније, такође је понуда у чачанским продавницама погребне опреме изузетно разноврсна. Свакако предњаче ексклузивно уређени саркофази, чија цена достиже висину и од неколико хиљада евра, а према речима продаваца у њима се најчешће сахрањују богати бизнисмени.

 

РИНА

 


07.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO