Проглашено ванредно стање у Србији, Вучић: Заустављамо живот, да би сачували живот наших старих

Београд  - Председник  Србије, Александар Вучић, услед  пандемије корона вирусом прогласио је ванредно стање на територоји целе државе.

„ У складу са законским одредбама, обеваштавамо да смо донели одлуку о прoглашењу ванредног стања на територији целе Републике Србије.  Она ступа на снагу  од овог тренутка. Одмах после нашег обраћања одржаћемо седнцу Владе на којој ћемо утврдити мере које ће бити спроведене. Молим старије људе да не излазе из кућа. Не раде школе, вртићи, ни факултети“, изјавио је Вучић.

Председник је истакао да је ово  најтежи тренутак за Европу  од Другог светског рата.

„ На хиљаде људи је умрло у Италији и Шпанији. У Србији је заражено 48 особа и за сада нема смртних случајева. Ово ће бити најтежа битка за наш народ, за наше старе јер су они мета овог жестоког напада. Сада се затвара живот, да би сачували живот. Заражене пацијенте ће у болницама чувати војска, а ко прекрши правила изолације следи му три године затвора“, рекао је Вучић.

Он се захвалио медицинском особљу, које обавља тежак посао како би се спасио народ.

„Разочаран сам на нападе на храбре људе, на велике докторе и стручњаке јер се неком не свиђају њихове изјаве. Они су у овом најтежем тренутку уз своју државу“,  каже Вучић.

Од сутра у Србији неће радити ни теретане, а биће уређен рад угоститељских објеката.

РИНА

15.03.2020.


Fotografije