Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


У Чачку преко 300 особа у карантину због короне: Ванредно стање од јутрос на улицама


 

Чачак – Шеф тима за праћења корона вируса на територији града Чачка, др Михаило Луковић изјавио је да се без преке потребе више неће радити тестирања на корона вирус, а да ће људи са симптомима бити упућени на кућно лечење и изолацију.

 

“Имамо присуство вируса у Чачку, стање се свакодневно прати и прилагођавмо се. Епидемија јесте у узлазној путањи и још увек није достигла свој максимум. Оно што је охрабрујуће јесте да сви случајеви који су до сада изоловани имају благу клиничку слику и доброг су општег стања. Прати се и стање детета које има симптоме корона вируса”, рекао је др Луковић.

 

Он је истакао да је у изолацији у тренутно преко 300 особа у Чачку, укључујући и кинексе раднике. Луковић је демантовао спекулације да су докторке ЗЗЈЗ  тешко болесне и апеловао на медије да не објављују сензационалистичке, а непроверене информације.

 

У Чачку, као и у целој држави, од синоћ је на снази ванредна ситуација. Затворене су предшколске установе, основне и средње школе, факултети.

 

“Одмах након што је председник прогласио ванредну ситуацију спровели смо наредбе на локалном нивоу. Поред тога што не раде вртићи и школе, градски саобраћај се одвја по викенд режиму. Инспекције врше посебне контроле угоститељских објеката, Црвени крст достављаће храну и лекове старим лицима којима је то потребно”, изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

 

Начелница Школске управе Моравичког округа, Слађана Парезановић, истакла је да ће директори свих школа у току дана добити електронска упутства о томе на који начин ће се спроводити електронска настава.

 

“Министарство просвете и Школска управа биће свима на располагању, како би олакшали новонасталу ситуацију ученицима и родитељима. У школским просторијама ћемо спречити претерано окупљање запослених и сви који су то у могућности обављаће своје обавезе у кућним условима. Образовни садржаји биће доступни на одређеним телевизијским каналима како би могао да се реализује процес наставе”, рекла је Слађана Парезановић.

 

РИНА

 

 


16.03.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO