Помоћ из Кине стигла у Србију: Донирани тестови за детекцију корона вируса

Синоћ је у Републику Србију стигла прва помоћ из иностранства у борби са вирусом COVID-19 и то из Народне Републике Кине.

 

Тестове за детекцију вируса COVID-19 донирала је Кинеска хуманитарна организација „Mammoth Fondation“. Ова непрофитна хуманитарна фондација, са центром у кинеском граду Шенжену, бави се истраживањем генетског инжењеринга за јавно добро. У јеку борбе са корона вирусом у Народној Републици Кини, „Mammoth Fondation“ била је од огромне помоћи, с обзиром на то да је значајно помагала лабораторије и болнице, а сада се окренула помоћи осталим државама у свету. Ова фондација финансирана је од стране једне од водећих светских компанија из области генетског инжењеринга BGI, са центром у Шенжену.

 

Комплетну акцију помоћи координирала је Амбасада Народне Републике Кине у Београду, у сарадњи са Владом Републике Србије.

 

Република Србија овим путем изражава велику захвалност Народној Републици Кини и кинеском народу на овој помоћи. Уверени смо да ћемо уз помоћ наших кинеских пријатеља, уз њихову стручност и искуство, успети да се успешно изборимо са вирусом COVID-19 и да ће Србија из ове битке изаћи као победник.

РИНА

16.03.2020.


Fotografije