Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је најлепша слика из Чачка у доба короне: Лука бесплатно достављао храну и лекове старимa


 

Чачак – У овом тешком периоду кад је корона вирус паралисао скоро читав свет на испиту је солидарност и племенитост сваког појединца. Тај тест већ првог дана ванредне ситуације у Србији успешно је положио Лука Петковић из Чачка који је јутрос поранио и бесплатно вршио доставу хране и намирница старим суграђанима који су прва мета и због тога не могу напоље.

“Желимо да сачувамо наше старије. Ако изађу у град они су у опасности јер су најрањивији кад је овај нови вирус у питању и зато смо одлучили да их поштедимо. Строго водимо рачуна  да не дођемо у контакст са њима. Они нас позову, ми им оставимо намирнице и лекове испред врата и одемо”, рекао је за Лука за РИНУ.

Помоћ је била потребна и деведестогодишњем Милану Филиповићу, који поштује мере које је прописала држава.

“Иако сам у десетој деценији живота, увеки сам све своје обавезе обављао сам. Међутим, сада је сиуација таква да ми је помоћ других неопходна и зато сам много захвалан Луки који је дошао. Он је златно дете и показао је своје добро срце у овој ситуацији”, изјавио је овај стари Чачанин.

Лука иначе ради у агенцији за доставу под називом “Трчуљко” и данас, али и наредних дана заиста ће, како каже, трчати да би могао да помогне свима онима којима је то потребно.

“Највише нас позивају деца старих људи који не живе у држави, а имају старе ропдитеље који у овој ситуацији нису у могућности да оду сами до продавнице или апотеке. Број позива се много повећао и зато нам је у плану да ангажујемо још достављача”, поручио је овај хумани младић.

 

РИНА


16.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO