Први случај корона вируса у Горњем Милановцу: Заражен мушкарац који ради у Чачку

Горњи Милaновац - У Горњем Милановцу забележен је први случај вируса корона, рекао је данас командант штаба за ванредне ситуације Дејан Ковачевић.

Он је истакао да је у питању особа која ради у Чачку, а живи у Горњем Милановцу и тренутно се налази у кућној изолацији. Осамнаест особа је допутовало у Горњи Милановац и они ће у самоизолацији бити наредних 14 дана а примена те мере ће бити контролисана од стране полиције, преноси ГМ прес.

Чланови штаба донели су мере попут потпуног престанка рада Културног центра, библиотеке „Браћа Настасијевић“, Музеја Рудничко-таковског краја, Спортско рекреативног центра Бреза, теретане и играонице. Угоститељски објекти радиће од 8-20 сати. Такође, биће затворена Млечна пијаца, док ће Зелена наставити да ради уз обавезу ЈКП Горњи Милановац да свакодневно обавља дезинфекцију простора.

Дејан Ковачевић, командат Штаба за ванредне ситуације још једном је нагласио да је неопходно да старији суграђани остану код куће и да ни у ком случају не излазе ван станова, кућа и дворишта. Корисници Народне кухиње не треба да долазе у просторије Цвреног крста по оброке, јер ће им они свакодневно бити испоручени на кућну адресу.

Сви старији од 65 година, могу позвати бројеве телефона како би добили потребне информације:

Локална самоуправа: 032/515-00-50

Црвени крст: 032/711-267

Нивеус тим: 032/711-406

16.03.2020.


Fotografije