Жена из Италије стигла у Краљево: Сумња се да је заражена корона вирусом

Краљево - У Краљеву је забележен један случај сумње на вирус корона, потврдио је др Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље у том граду. Реч је, како је истакао, о пацијенткињи која је дошла из Италије, а живи у Немачкој. Она је епидемиолошкој служби рекла да је имала контакте у Италији и због тога, као и благе клиничке слике, смештена је у изолационо одељење Опште болнице „Студеница” у Краљеву.

„Узет јој је брис јуче и послат у институт Торлак. Очекујемо врло брзо потврду да ли се ради о вирусу корона, или само вирусу, а рађене су обе анализе. Ништа није алармантно,  јер је пацијенткиња по доласку у Србију поштовала препоруке самоизолације и није остваривала контакте са људима. С обзиром на њену благу клиничку слику очекујемо да ће, чак и да буде позитивна,  највероватније бити отпуштена на лечење у кућним условима и самоизолацији како не би дошло до заражавања медицинског особља”, рекао је др Мацан.

Он је такође додао да за сада на територији Врњачке Бање, Рашке и у Краљеву, коју покрива краљевачки Завод за јавно здравље, нема случајева оболелих од вируса корона, али је велики прилив људи из иностранства.

РИНА

17.03.2020.


Fotografije